Survey Barang Baby & Ibu

Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah kandungan dah hampir 25 week....
Ibu baby sekarang dh gemuk cikit,makan berselera jgn ckpla nampk roti nak makan roti,nmpk ayam grg nak makan aym grg,nmpk air kelapa nak air kelapa.....bgus ke or over je lebeh...hahahahhaha

Ok la...lagi beberapa week kite akan bersalin..so dh mule survey cikit2 barang2 tuk baby n ibu.....

1) Set bersalin
Disebabkan terlalu byk info n produk2 di malaysia makanya masil blm lagi membuat keputusan untuk membelinya..Antara produk2nya adalah

Jamu Mak Dara
Hasil survey di internet harganya RM340..
Pilihan mak kite...

Nona Roguy
RM360 jika bukan ahli tp xde bengkung
Pilihan ramai hasil bertanya org2 yg berpengalaman

Sendayu Tinggi RM360
Honestly kite berkenanan yg ni,tp ade beberapa barang yg xde seperti Jamu Mak Dara.
Cthnya Rempah Mandian...

Makanya keputusan blm dibuat n xberbincang pun lagi dgn bie pasal hal ni..
Korang ade pendapat untuk kite?

2) Bertangas
Tangas Herba Claypot 
RM190 (Kerusi Tangas,Herba Mandian,Claypot)
Kite jumpe ni kat fb: Nawal Herbal Beauty

Hasil dr en.goole bertangas ni elok untuk ibu2 yg bersalin dan selepas period.
Fungsinya untuk mengeluarkan racun/toksin dlm badan,membaikpulih keputihan berlebihan di vagina,mengetatkan saluran rahim...

Kite sebenarnya since mengandung ade masalah keputihan untill kite naik geli...selalu g toilet tukar pantyliner....kite dh check dgn doc,doc ckp ni normal bg ibu mengandung tp kite sgt2la xsuke,xselese dgn baunya...now dh makan ubat alhamdulillah dg berkurangan tp still ade lagi...serius mmg xselesa..makanya kite nak beli tuk hilangkan masalah keputihan n ley diguna lagi tuk lepas period..
Mak sedara kite ckp bertangas ni bagus jugak tuk rahsia rumah tangga...apekah tu..ntahler....



Rasanya ramai yg tahu...Lunatos adalah produk Kain Lampin keluaran 100% Malaysia dr Pn.Suraya...
Hasil survey & perbincangan dgn bie..kami sepakat nak menggunakan produk ni...
Hasil survey pendapat pelanggan Pn.Suraya ni semuanya berpuas hati & jimat kate mereka...
Info mengenai Cloth Diaper korang click sini----> http://www.lunafamily.my/diary/cloth-diaper/
Byk info,cr membersih,kire2 n sebagai ade kat citu.....


 NsyaALLAH ahad ni kite ade kenduri sepupu di Keramat..nak singgah kejap di Pandan Indan jumpe sedara..outlet ade 1 di cheras NsyaALLAH kite akan singgah kejap berjumpe dgn Pn.Suraya or pakar rundingan  nak tnye pasal LUNATOS ni...almaklum ate anak sulung so nak tnye macm2la....

Bie: bie suke jimat tp cuci xmo leh x...
Kite: Amboi....kerjasama sayang..
Bie: nak pure2 penat leh x
Kite: Sedey bie ckp tu (buat muke sedey)
Bie: huhuhuhu..nsyaALLAH

Rasanya cukuplah hasil survey saya tuk minggu ni....
badan dh bam bam makanya baju dh mule ketat

Now dh 25 week......

Doakan yang baik2 tuk baby ye
p/s: Sekarang ni suke gler warne pink n pkai barang kemas....
bru2 ni balik kg mintak kebenaran kat umi,nak pakai kejap barang kemas kite dulu2..hahahahhaa
xkisahla anak perempuan or lelaki...asalkan kedua2nya selamat....

Semoga anak ibu n baba menjadi anak yg soleh solehah,bijak seperti ibu n babanya,
elok rupenya seperti baba n ibunya....mentaati baba n ibunya....aminnnn
tulah selalu kite doa selepas solat..kerana kite dh mule skip bace al-quran selepas magrib....
mcm penat......

ok bye








 Leave your comment if you like my writting

2 comments:

cenderamata dari hati said...

layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com

hamper barangan bayi pada harga berpatutan untuk diri sendiri & dihadiahkan kpd kenalan

maaf tumpang iklan

(alat senaman untuk kempiskan perut/ kurus pun ada..kembali kurus slps besalin nti)

Dila Gebu said...

info yang bermanfaat dari blog ni. memang best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Do Follow Me!

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni