Door Gift Idea

Assalamualaikum w.b.t



Idea pertama kite
Kite nak bg cm gambar atas tu
Dlm dier kite nak isi cokolat or apam pokadot tu
tp umi kite dh berjela2 alasan dier bg
cntek kan mcm ni
kite rasa lau kite beli kat nilai mesti murah lau beli bekas tu byk2 kan
betul x bijan



Idea kedua kite
gune bekas tu jenis plastik punye
ala lau kite g kedai dier masuk dlm bekas silver tu
lagi jimat right
dlm isi isi la cumi ke cokolat ke apam pokadot ke
xkisah la


Ni idea umi kite
beli bahulu sebesar kuih bakar tu bru rm1 je
then kotak ni harge dier 60sen
so semua rm1.60 ( bg kite mahal tau )
tp umi kite nak konsep mcm ni
so mcm mane?

Then kite pun google la kat tenet then jumpe idea baru
tapi rasanya mcm kos tinggi
tapi xsalah jugak lau kite nak berangan mana tahu kan
tibe2 kite dpat duit bisnec2 part time kite tu


 Rasanya dalam tu cokolat 
then kertas tu kite boleh buat sendiri tp kne ade orang yg rajin tuk membalutnya
adik2 kite semua belajar jauh2 n terlebih rajin pun ade
t umi bising umah sepah2 

just cr cokolat je..
kne cr supplier cokolat ni


Kipas tangan pun ok jugak
rasanya around rm2 sebatang kipas ni tp lau kite beli byk2 mybe ley dpt murah kan
around rm1.50 pun ok jugak

kne kire baget2 betul2 ni
kite baget rm1000 je beli door gift ni
jemputan kawen kite pun xramai rm500 orang je 

p/s: serius persiapan kawen ni kne buat secara bergotong royong
jgn buat sorang2 mati tau..semua nak fikir
then kne bahagikan tugasan
then semua yg terlibat kne berkerjasama lau buat sambil lewa nanti hasilnya xcantekla kan..

rasa mcm nak cepat2 kawen,serabut otak kite fikir persiapan
tp kite sedey pas kite kawen kite dh duduk jauh dr family kite...
sedeynya...kite bukanlah anak yg baik pun..kuat melawan pun ade jugak
tp kite sayang family kite tau!

ok la


 Leave your comment if you like my writting

2 comments:

jeBateja said...

den suka yg pertama...tapi tak taw le murah ke mahal...ahakz

Miza Ramli said...

murah je....under baget lagi..
huhuhuhuhu
rm1.30/pc tp xtermasuk makan kat dlm jar tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Do Follow Me!

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni