Aku dah dapat Keje..yuhuuuu

salam u all
ape khabr?
harap2 u all sihat walafiat

sebenarnya aku nak share something
aku akan MULA BEKERJA ESOK
di tempat keje lama aku
( be4 aku masuk UMK )
di Julies Perfect Food
jawatan ku sbgai QA=Qualiti Assitant
gaji?
lebih tinggi cikit dr gaji yg last dulu
Kilang ni tawar RM550 je but dh cnfrm tmbh lagi RM50
jadinya RM600--> alhamdullilah bgi aku la dh cukup tinggi ni

Keje aku
  • Kene timbang & ukur biskut
  • Check keadaan biskut
  • Rasa krim biskut
  • Kne chck Packing dier

aku rasa sgt berdebar/ takut
nak tunggu sok kerana aku keje pagi
dr kul 6am-2pm
menurut my mum
" keje pagi ni byk org cerewet n byk mesin yg jalan "
pasal mesin aku xkisah sgt
byk org cerewet tu yg jagi masalah aku
nanti lau aku salah xpasal2 kene marah
kne marah tu yg xsuke
hahahah

Aku keje sbnya
  • Nak cr duit lebih cikit tuk g pctikal nanti..mane tahu xdpt elaun ke 
  • Busan la duk umah, so nak ade aktiviti la cikit
  • Xdela aku gangu bie sgt..bie kan buzy skrg dgn workshop n kete2 customer lagi
  • Ley ade duit poket sendiri ( nanti ley shopping bju n tudung )

so 
lau esok dpat aku snap keadaan aku
di tempat keje
aku post kat dlm ni ye
wish me luck for tommorow 
semoga keje aku senang2 je esok n selama2nya
buat keje betul2 nanti xde la org marah kat aku..tui x?
hehhehehe

ok next entry




glitter-graphics.com
Sila Tinggalkan Koman Anda

6 comments:

Atiqah Adnan said...

selamat mula bekerja ye..
keje rajin-rajin tau..
ade biskut lebay boleh kirim kat akak ye.. heheh

nurulramizah said...

hahhaha
buley je
ade kat melaka skrg
tgh bercuti
tibe2 kilang ni call suruh keje
tu yg keje tu
gaji pun ok je

lagipun busan
nak biskut ckp je
murah rasanya lau staff yg beli

tq

kasihkuamiera said...

slmt bekerja tau..teringt time bby jd QD dlu..teruk sngt rasenyer kje..tp gaji ciuput..org2 nyer plk xok..makcik2 nie suke jga tepi kain org

nurulramizah said...

hehehe
biasela keje kilang baby
miza niat nak cr duit lebih n nak hilangkan rasa busan di rumah

makcik2 kat kilang miza keje ni xberani nak gosip lebey2
mak miza ade
miza keje skali dgn mak miza

huhuhu

wish me luck for tommorow
berdebar2 rasnya hati miza ni

jeBateja said...

ellloooo...saya nak biskut 2 kilo...staff price yeaa.....ahakz

nurulramizah said...

hahaha ok je..bler mau...mau bis apo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Do Follow Me!

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni