1st time g Pontian ke JB

Assalamualaikum w.b.t
Ari ahad bru2 ni
Bie ajak g Jb dh lame dh ajak teman sebulan yg lalu lagi
time NR duk sibuk2 nak wat persiapan Degree Show dulu

Suke tgk pic ni sb NR pakai tudung ala2 org Syiria
hahahhaha cantek kan.....

Rumah pengantin terletak di Pontian JB
NR secara jujurnya 1st time menjejakkan kaki di JB ni
Perasaan teruja la kan

 Barang hantaran pihak laki ke pompan
 Suke bunga telur ni
Bunga ros putih
Telur masin pulak tu
so cute
 Pelamin pengantin
sekarang ni NR tgk stail pkai kerusi tinggi2 mcm diRAJA
mmg pengantin RAJA sehari pun
Kerusi pun mcm RAJA la kan

Adat Kenduri org JB ni:
maaf ye kepada org2 JB, saja nak share experience je
1. Xmeriah la kenduri diorang, lau mcm melaka ade DJ...kat JB xde pun...lat citu rasa mcm sunyi je kenduri diorang
2. Lauk diorang gune ayam kg tau..ayam kg masak merah...den xmakan ayam kg so xsedapla
3. Lau melaka  time tetamu dtg makan kenduri kul 11am kite dh ley balun makan kan TAPI kat JB kul 2 korang bru ley makan...mmg kne menunggu la
4. Lau melaka kul 1 or 2 pengantin dh berarak kan TAPI JB kul 3pm xberarak2 lagi...mmg peluh2 la ketiak NR menunggu pengantin berarak..last2 jumpe pengantin terus kul 3pm bla turun bandar JB...huhuhu
5. Bak kate org " Luas perjalanan banyaklah pengalaman "...ni bru JB bln tgk stail org Perak, Kedah or mane2 negeri punya adat..

Pas g kenduri, bie ckp dh alang2 tu jom g Bandar JB
G 2 kete tp dua2 xtahu jalan kat mane kat JB ni
Last2 gne GPS smpai bandar JB g Danga Bay
Xde ape2 pun biase2 je

 1st time tgk tu, skli naik rm30/2 person

Belakang tu kapal pelancongan tau
Bie ckp ala2 kapal Star Cruz

Bandar JB kawan NR si Ikram ckp 
bandar JB nak jadi pusat tumpuan org cr keje
mmg sibuk jugak la kat bandar JB ni tp sibuk lagi di KL
Lau KL tu ley wat den sakit pale tgk kete
kat JB ni ok lagi sibuk tp sibuk lagi bandar KL tu
Pegi bie drive balik den drive 
4 jam dr bandar JB ke Alor Gajah
mmg longoh bontot2 den drive
hehhehehehhehe

p/s: den ni xdo lesen tau..hahahha jgn terkejut na..
Sila Tinggalkan Koman Anda Jika Anda Meminatinya

2 comments:

saufiahmad said...

ahahaha x leh r nak menilai ktorang cam tuh..itu pontian bkan jb miahaha pontian johor..johor bharu johor miahaha.so dorang len daerah..yg kak g mungkin x meriah kot..cer try test dapat yg meriah..ahahaha..orang tuh x la melambangkan sgt kejoriannye miahaha..laa g jb dating ea x roger2 pon g danga jer pon dekat no dah ngan umah...10 minit sampai umah kte ahaha

Nurul Ramizah Ramli said...

saufi: sori ya
skadar kongsi pengalaman
akak xkutuk la dear

akak terfikir pun saufi betul2 xegat
so na...
mybe raya ni akak turun kulai umah kak raja rosilah kawin lak
kenal x?

nanti akak roger ko ek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Do Follow Me!

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni