Tembam vs Kurus



Terkini Oktober 2010
54kg


Rasanya time ni semester 2/ 2008 kot
42-44kg

salam semua sahabat baru, sahabat lame, musuh-musuhku....coiii pembuka kata ape tu....
Nampak x 2 gambar tu
ape perbezaan yg korang lihat?

Semakin mengembang kan NR
semua part dlm badan NR naik tau
yg paling xsuke
adalah perut NR sekarang sudah muncit!!!!!
PP tu dh melebar!!! semua org tegur tau
xsuke!!!

Adakah biler kite dah gemuk org xsuke kat kite?

Bler NR nak diet bie cnfrm marah, jadinya lau kiteorg kuar dating, cnfrm bie bwk g tempat2 paberet NR cthnya KFC la, asam pedas la, yee mee sizling la, nando's la....aduhhhh xley tahan tuuuuu

Mmg kami lau dating makan je la kejanya selain menonton wayang or shoping!!!!
huhuhu manenya xgemuknya aku

Ok nak story cikit nape NR semakin mengembang ye
Dulu xmengembang pun, semasa Sem 3 kot, NR sakit
peyed 3 week kuar melimpah2 sampai tilam pun kene, NR muke pucat yg amat kerana xde darah
then kawan NR bwk g hospital pakar sakit puan di kota bharu then chck2 dr ckp saluran ape ntah tersumbat then mungkin awak aktif sgt baru2 ni or makan benda2 tajam mcm nenas then  dh terbukak saluran tu

Justeru dr tu memberi NR ubat HORMON + Perancang!!!!
NR pulak xtahu ape2 sb jauh dr family time tu telan je ubat tu
amik ko kene RM100 time tu!!! rabak duit den

Balik je umah, umi chck ubat, ley terkejut sb NR makan ubat perancang
Umi terus call dr tuu, then discus terus bwk NR g jumpe dr kat melaka ni
mmg time tu kalut la jugak
mane xnya NR balik2 terus pungung jadi besar..terkejut la mak den kan!!!! huhuhuh
Atas nasihat dr kat melaka ni ,NR kne habiskan ubat tu but umi NR xkasi makan ubat perancang tu sb NR kan xkawen lagi karang mandul pulak.......huhuhu

Now, kebaikannya bler time NR kne senggugut 1st day peyed xsakit pun, ley je g class mcm biase, xnangis2 or ape2 je la
lau dulu mak oit jgn ckp la, terjerit2 NR sb sakitt sengugut yg terlampau

Keburukkanya..NR dh GEMUK la mcm skrg ni
justeru NR xheran lau org tegur NR dh gemuk

menurut bie
" ok la badan mcm ni sayang, berbanding dulu leper je"

umi aku pulak
" kan dh lawa bdn mcm ni, pakai kebaya pun lawa tu" 
 dulu time kurus umi, xkasi NR pakai kebaya, katenya sakit mata lau NR pakai kebaya sb xde shape langsung

kawan2 rapat
" ok la badan mcm ni, dulu tu, xde perasan aku tgk. skrg nak tgk pun ade perasan "
coiiiiii tu kawan aku ni....perasan yg mcm tu ye edz????

Now,
berat badan NR=54kg ( time raya timbang )
tetap ingin menurukan berat badan

NR mengamalkan diet
Sarapan: tetap makan, ape2 je nasi ke, roti ke, milo suam
Lunch: Nasi putih cikit but NR masak sup or tomyam lebehkan sayuran, minum air masak dgn kerap
Malam: Ikut mood, roti tu ttap ade dlm simpanan kadang2 xmakan

Justeru xsalah lau kite tetap nak turunkan berat badan kita asalkan kite jage makan
tui x?

ok la 
next entry
Sila Tinggalkan Koman Anda Jika Anda Meminatinya

2 comments:

SyerAgh said...

aku tau naper ko makin gemok

nurulramizah said...

bagusla lau ko tahu!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Do Follow Me!

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni