Nasi Ayam!


 Salam semua
NR nak belajar masak NASI AYAM arini



NR masak tau dgn Umi huhuh
rasa nasi agak kurang garam

sekian


Sila Tinggalkan Koman Anda Jika Anda Meminatinya

Jalan-jalan cuti mata!



Nampak x kedua item di atas
beg n kasut jenama ape xtahu BUT dr Pakson
Harga dier????
Beg rm239 & Kasut rm79
Sangat mahal wooooo, NR xmampu nak beli beg tu tapi kasut tu cntek kan???
NR ade 1 port baik punya, kasut mcm2 ni jual bawah rm50 je...
cantekkkn kasut tuuuu
NR akan cuba mendapatkannya apabila sudah berkerja nanti!!!!!

Habis tgk wayang, jalan2 cuci mata
Umi ckp, beg tu lau buat hantaran nanti buleyla beli
Adakah tidak terasa sangat MAHAL!!!!
huhuhu akan ku fikirkan jika ku nak nikah nanti!!!!!

ok next entry
 Sila Tinggalkan Koman Anda Jika Anda Meminatinya

Jangan Pandang Belakang Congkak II




salam semua warga melaysia
selamat berhujung minggu

Semalam sabtu
g dating dengan bie, setelah 4 hari xjumpe lorrr
bie kan g keje di penang..huhuhu

Jadinya bie bawak g tgk wayang
awal-awal dh kasi tahu, bie xmau g jauh2 sbnya 
duit xcukup ni...hehhehe
( fhm2la kan aku ni student xbergaji )


Poster Jangan Pandang Belakang Congkak 2


Antara scene yg ada
Watak Sam dlm cite ni xde tapi diganti dgn watak Nora Danish sebagi anak Wak Ketari

Bomoh ape ntah namenya dulu jadi baik
Now dlm cite ni dier bersatu dengan Mustika untuk kekal muda selamanya
tapi akhirnya kedua2nya jadi gila!

tq kepada mr google meminjamkan gambar ni

Cite Ahmad Idham dgn David Teo ni xpernah pun nak mengecewakan para penontonnya
xberbaloi bie habis duit beli tiket wayang ni..
cite ni sangat kelakar, fun, happy sesuai tuk semua peringkat umur
time aku masuk semalam
ramai jugak budak2, warga emas n kaum2 seangkatan dgn aku pun ade tgk
mmg meriah n lagi sedap makan pop corn! huhuhu

Justeru ramai2 la g tgk cite ni!!!

ok la
next enty
NR jalan2 cr kasut n beg di Pakson tapi xbeli pun!!! cuci mata katekan


Sila Tinggalkan Koman Anda Jika Anda Meminatinya

Produk Muka NR!


salam
entry mengarut pada kali ni ya!

mmmmm setiap perempuan
mesti pakai produk tuk muka
mcm pelembab muka cthnya

NR sendiri mengunakan produk ni
since form 3 lagi, time tu ikut umi pakai
then nak pakai la kan

ok kite tgk ape jenis2 produk2 Olay yg NR penah guna dahulu kala sehingga dh masuk U ni


Dulu 1st pakai yg ni
yg ni namenya olay white radiance
sbnya dier ade 2 wrna penutup
satu hitam n kelabu
ade 2 jenis jugak lotion & cream
Harge dier lau xsilap dulu yg lotion rm8 je, yg cream rm19.90 kot
Murah je produk yg NR pkai tp muka NR serasi je dgn produk2 olay ni


Produk yg ke2 NR pkai
namenya Total Effect
yg ni NR pkai xlame, kejap je 1 tahun
sbnya menurut umi NR produk ni sesuai pakai tuk umur 25 keats je
now NR berumur 23..so xsesuai la kan
tgu ya lagi 2 tahun NR akan memakai produk ni
Harga dier mahal cikit ikut promosi kadang2 rm28, rm32 
produk ni kdg2 dijual bersama pencucinya
Now NR dh gune produk ni 3 tahun since masuk U( if xsalah la )
Namenya Natural White
Ada 2 jenis jugak, lotion & Cream
selalunya NR gne cream punya 
1 sem ade 5 bulan NR gne 1 botol
harge dier rm22.90 
yg lotion punya rm15.90 kot

NR suka produk yg ni sb dier sekatakan warna kulit NR
NR kan pakai tudung jadinya kan ade belang pada muka kita, since pakai produk
belang tu kurang dah, then dier memutihkan muka kita,
bintik2 hitam kat hidung pun dh kurang
Pencuci ni NR dh xpkai tp penahla pakai dahulu
Pakai ni ley jugak hilangkan kotoran pada muka + bintik2 hitam coz pencuci ni ade mcm biji2 cikit
tp xde buih
sb tu la NR xpakai pencuci ni sb xde buih, xbest xde buih2 ni, xde feel....hahahhaha
Harge dier rm8.90
1 sem NR akan pakai 3 botol pencuci ni dahulu, sekarang dh xpakai pencuci ni
pakai pencuci lain.
Bodywash ni, NR xpenah pakai lagi
harge dier buley tahan beb!
rm13.90...mak oit mane penah NR pakai bodywash mahal2 ni
ranap duit belanja makan NR kat U tu

Tapi hajat dihati nak membelinya, bler ade duit lebey cikit
menurut adik NR, bau dier sedap 
bgus tuk sape2 belakang badan yg ade jerawat
elokla pakai bodywash ni. dier akan menghilangkan jerawat2 yg ade pada badan kita


Pendapat NR ttg produk ni
Produk ni ok sgt2, murah n senang sgt nak milikinya
kat mane2 semua pasaraya semua ada
NR dan umi pakai produk ini, umi cakap muka NR nampk cantek pakai produk ni
Dh pakai nak dekat 10tahun dh produk ni, xpenah la lagi dgr komplen or masalah kat muka NR
Produk ni ade jenis2 dier mengikut umur, nak tahu silalah tanya sale yg jage tu, dier akan beri penerangan ttg produk2 tersebut just ckp je umur org bape then dier akan suggest kat korang olay ape yg baik + mantap

ok la
next entry

Sila Tinggalkan Koman Anda Jika Anda Meminatinya

kenapa kite sering tidak sependapat!


salam semua
mmmm tajuk yg agak hangat kalini NR pamerkan

entry ni xde berkaitan dgn sape2 org yg NR kenali/bru kenal ke/dh lame kenal ke
hanya luahan perasaan...
sila JANGAN buat onar/fitnah/hasut menghasut entry NR kalini
kerana NR penah buat entry begini, hasilnya NR kehilangan ramai kawan!!!!

Apekah perasan kite bler kite bercakap/ bg idea 
tibe2 orang tu reject idea kita?
Marah tu mmg ade
Geram pun ada
tidak puas hati pun ade

Kita akan tnya dier semula kenap xterima idea/ pendapat saya?
then dier explain, tapi kite tetap xpuas hati???

Justeru, perasaan tersebut haruslah cepat2 diketepikan or
 kite sendiri yg harus pergi meninggalkan orang tersebut
 DAN
 haruslah meminta maaf kepadanya!!!!

KERANA
jika kite lame2 berada disitu,
perasaan ketidakpuashatian tersebut akan terus menjalar dlm diri kite dan perasaan putus asa untuk meluahkan idea/ pendapat pada masa akan datang akan pudar!!

betul x ape yg diperkatakan oleh NR!!!

KERANA NR sering mengalaminya sendiri
lagi nak share tuk diri NR jugak

JANGAN sesekali ego pada org tersebut/ org lain
mgkin idea/pendapat kite xsemua diterima pakai or kurang berkesan, kerana ego tersebut semua makhluk ada sifat tersebut, haruslah digunakan sebaik2nya kerana ego juga akan menjahanamkan kita!

JANGAN mudah melatah
berkata2 belakang, lau tak puas hati teruslah berkata kepada org tersebut
or jika malu nak jumpa sms la org tu, menyatakan ape yg terbuku dlm hati kit
( jujur NR byk jugak mengata org TAPI NR cuba sebaik mungkin untuk merubah sikap tersebut kini, haruslah diegat, mengata2 ni kita buley hilang kepercayaan org lain kepada kita dan lame2 kelamaan akan kehilangan kawan )

MAAF
ucapkan kata maaf dgn jujurnya kerana
apabila kita mintak maaf dahulu JIKA kita bersalah or tidak
hati org tersebut akan lembut walapun dier tu sekeras batu hati dier
pastu lau dier xreply or bertegur kita
senyumla padanya walapun kita tahu dier amat benci pada kita

MENGAKU itu adalah kesalahan kita sendiri
tak perlu nak menunding jari pada org lain
tuding jari tu pada diri sendiri
dan belajar terima sebarang kritikan dr musuh2 or sahabat kita

Kesimpulannya
ape2 pun masalah/pergaduhan/permusuhan
fikirlah bahawa semua kesalah tu datang dr kita!!!

p/s: Entry ni dh lame nak ditulis, tetapi NR tidak mempunyai kekuatan untuk meluahkannya.
Entry ini hanya tuk peringatan pada diri sendiri sahaja!!!!
sebaranag komen /pandangan yag MEMBINA, NR akan menerimanya dengan hati terbuka!


 
 Sila Tinggalkan Koman Anda Jika Anda Meminatinya

Tembam vs Kurus



Terkini Oktober 2010
54kg


Rasanya time ni semester 2/ 2008 kot
42-44kg

salam semua sahabat baru, sahabat lame, musuh-musuhku....coiii pembuka kata ape tu....
Nampak x 2 gambar tu
ape perbezaan yg korang lihat?

Semakin mengembang kan NR
semua part dlm badan NR naik tau
yg paling xsuke
adalah perut NR sekarang sudah muncit!!!!!
PP tu dh melebar!!! semua org tegur tau
xsuke!!!

Adakah biler kite dah gemuk org xsuke kat kite?

Bler NR nak diet bie cnfrm marah, jadinya lau kiteorg kuar dating, cnfrm bie bwk g tempat2 paberet NR cthnya KFC la, asam pedas la, yee mee sizling la, nando's la....aduhhhh xley tahan tuuuuu

Mmg kami lau dating makan je la kejanya selain menonton wayang or shoping!!!!
huhuhu manenya xgemuknya aku

Ok nak story cikit nape NR semakin mengembang ye
Dulu xmengembang pun, semasa Sem 3 kot, NR sakit
peyed 3 week kuar melimpah2 sampai tilam pun kene, NR muke pucat yg amat kerana xde darah
then kawan NR bwk g hospital pakar sakit puan di kota bharu then chck2 dr ckp saluran ape ntah tersumbat then mungkin awak aktif sgt baru2 ni or makan benda2 tajam mcm nenas then  dh terbukak saluran tu

Justeru dr tu memberi NR ubat HORMON + Perancang!!!!
NR pulak xtahu ape2 sb jauh dr family time tu telan je ubat tu
amik ko kene RM100 time tu!!! rabak duit den

Balik je umah, umi chck ubat, ley terkejut sb NR makan ubat perancang
Umi terus call dr tuu, then discus terus bwk NR g jumpe dr kat melaka ni
mmg time tu kalut la jugak
mane xnya NR balik2 terus pungung jadi besar..terkejut la mak den kan!!!! huhuhuh
Atas nasihat dr kat melaka ni ,NR kne habiskan ubat tu but umi NR xkasi makan ubat perancang tu sb NR kan xkawen lagi karang mandul pulak.......huhuhu

Now, kebaikannya bler time NR kne senggugut 1st day peyed xsakit pun, ley je g class mcm biase, xnangis2 or ape2 je la
lau dulu mak oit jgn ckp la, terjerit2 NR sb sakitt sengugut yg terlampau

Keburukkanya..NR dh GEMUK la mcm skrg ni
justeru NR xheran lau org tegur NR dh gemuk

menurut bie
" ok la badan mcm ni sayang, berbanding dulu leper je"

umi aku pulak
" kan dh lawa bdn mcm ni, pakai kebaya pun lawa tu" 
 dulu time kurus umi, xkasi NR pakai kebaya, katenya sakit mata lau NR pakai kebaya sb xde shape langsung

kawan2 rapat
" ok la badan mcm ni, dulu tu, xde perasan aku tgk. skrg nak tgk pun ade perasan "
coiiiiii tu kawan aku ni....perasan yg mcm tu ye edz????

Now,
berat badan NR=54kg ( time raya timbang )
tetap ingin menurukan berat badan

NR mengamalkan diet
Sarapan: tetap makan, ape2 je nasi ke, roti ke, milo suam
Lunch: Nasi putih cikit but NR masak sup or tomyam lebehkan sayuran, minum air masak dgn kerap
Malam: Ikut mood, roti tu ttap ade dlm simpanan kadang2 xmakan

Justeru xsalah lau kite tetap nak turunkan berat badan kita asalkan kite jage makan
tui x?

ok la 
next entry
Sila Tinggalkan Koman Anda Jika Anda Meminatinya

Kerinduan


salam u all
entry kalini agak mengedik!!!!!


Rindu kat bie...dh 3 hari xjumpe tu pun jumpe kejap je
NR kan bru je balik dr U ari Selasa then ari Rabu bie dh gerak g penang ade kejaan di sane

Cepaat lorrr pulang bie!

next entry

 Sila Tinggalkan Koman Anda Jika Anda Meminatinya

Tag oh tag part 11


salam u alll
Tag lagi kali ke2 dari org yg same 
iaitu kak iena eliena kita

samela melihat jawapan dari NR ya!!!!

1) Apa benda paling penting dalam hidup korang?

off course la FAMILY, pastu bie NR Mohd Idzhar
my new lappy dell ( bru je beli xsmpai 1 tahun )

tu harga paling mahal yg ade dlm hidup NR tau!!!


2) Benda terakhir yang korang beli guna duit korang?

Bayar bill broadband rasanya rm52..

then bru ni NR balik U, NR ade kirim kat kawan
kek lapis sarawak rm25..
now kek tu tertinggal di UMK tgk otw di hantr ke melaka
hahaha ila sori xmerasa lagi kek kamu!!!!


3) Di manakah tempat korang akan melangsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?

Aduhhhhhh belajar pun xhabis lagi ni kak oitttt
mmmmmmmm xsalah rasanya lau berkongsi impian kan kan kan..

buat kat umah sendiri 
temanya : xtahu..hahahha
 BUT
 ade bunga ros putih yg betul2 punya di pelamin  n bilik pengantin
warnanya: cokolat, putih or ........ xfikir lagi la kak oit
fikir nak cepat2 habis study, keje sebagai tutor ( nsyaALLAH ) then bru discus ttg nikah2 ni
nsyALLAH lagi 2 tahun.....


4) Adakah korang sedang bercinta sekarang?

yes i'm


5) Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

Selagi NR bernafas dan ditakdirkan jodoh NR dgn bie
Xmau cari yg lain!!! nak bie jugak!!!!


6) Di mana korang selalu jumpa kekasih korang?

Dating, kuar melantak, tgk wayang, kat workshopnya ( terbaru )
hahhahahaha 


7) Novel/buku/majalah terakhir yang dibeli?

Novel xde beli but pinjam, lupe dh cite ape but best la

Buku ni pun xbeli dpt free, buku yg membantu untuk menyiapakn report LI aritu..

Majalah wanita ni bru beli sendiri kemarin sb nak bace ketika naik train....


8) Apakah name penuh korang?

NURUL RAMIZAH BINTI RAMLI


9) Antara mak dan ayah, mane korang lebih mesra?

mmmm dgn umi sbnya walapun my umi sgt garang n suke membebel but beliau sgt sporting & selalu membantu anak2nya

Ayah rapat jugak tp ayah buzy keje sb tu jarang bercakap sgt


10) Namakan orang yang betul-betul korang nak jumpa sangat dalam hidup korang?

Alamak soklan ni, ntahla ya

Liza Surihani, Farid Kamil, Tiq Zakiah
ntah la ya xtahu nape nak jumpe mereka


11) Adakah korang basuh baju sendiri?

Dah kate duk asrama kne la cuci baju sendiri!!!!

TAPI 

lau minggu tu nak balik umah cnfrm simpan je baju2 tu, tuk mesin kat umah ni menjalankan kerja2nya...hahahhahaha


12) Dimanakah tempat2 yang betul2 korang nak pergi?

Korea, New Zealan, Mekah, Indonesia



13) Pilih salah satu, peluk atau cium?

Peluk 


14) Beritahu 3 benda tentang orang yang tag...

Suke beli shawl kat Ayunar

Suke berfesyen

Seorang yang ramping & comeyyyyyyy!!!


15) 5 benda yang paling disayangi dalam hidup?

Lappy ( Dell )

Sony Ericson

Sony Camera Digital

Sweater ( Bie belikan )

Kasut Wedges??? erk


16) 5 Lagu yang paling suka dan selalu dengar?

1 Malaysia..best tau lagi ni

Better Time-Leona Lewis

Siti Nurhaliza + M.Nasir-Bagaikan Sakti

Maher Zain-InsyaALLAH

Isabella-Search ( NR dan Bie suke bangat lagu ni )


17) Bila tarilh lahir dan kat mana korang sambutnya?

10 ogos 1987
di tempat practikalllllllllll


18) 5 rakan blogger yang korang nk taq





YOU!!!!


silala layan & menjawabnya!!!!


ok next entry

Sila Tinggalkan Koman Anda Jika Anda Meminatinya

Akhirnya.....TAPI


salam semua
bertemu kembali

seperti yg diketahui if korang mengikuti blog NR
td NR ade presentation...then 
adakah NR puas hati

jawapannya
YA
kerana bler dh present brulah NR rasakan byk jugak ilmu bru NR belajar since mai pratikal kat shah alam

TAPI
lecture NR xpuas hati dgn cara penyampaian kami pulak
aaaaaaaa kejam TAPi nak buat cmner
lecture NR suruh fokus on 1 kerja berkaitan thesis

Thesis NR berkaitan website
jadinya kene present yg 1 tu je &
kembangkan dan buat semula tanpa perlu present!!!!!!!!

walaupun lecture xpuas hati but NR bangga menjadi sebahagian warga syarikat Nikabina coz dpt ilmu2 yg xpernah diperolehi kat U
cthnya DRUPAL!!!!!
korang tahu x ape tu....

" ilmu tu biarla saya sorang je tahu sbnya sukar nak jelaskan secara depan dan akan digunakan pada masa hadapan"

kata2 rakan class aku time present td..hahahahha aku curikkkkkkkk kejap sila HALAL kan ye 
walapun aku tahu ko benci kat aku....huhuhuhu


p/s: esok NR akan pulang ke kampung halaman....yuhuuuu hapyyyyy!!!!!!

ok 
next entry
 
 Sila Tinggalkan Koman Anda Jika Anda Meminatinya
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Do Follow Me!

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni